Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok, 20. februára 2014

Estonský kringel

150ml vlažného mléka (neměl jsem žádné doma, tak jsem dal jen vodu, ale příště dám určitě třeba mandlové) + 15g kvasnic + 1 lžíce cukru. Poprášit moukou a nechat vzejít. Přidat půl lžičky soli, 30g másla (dal jsem slunečnicové), 300g hladké mouky a vypracovat hladké nelepivé těsto. Udělat bochánek, poprášit moukou a nechat 1h kynout. Mezi tím rozehřát 60g másla (opět jsem dal to slunečnicové) a přidat k němu 5 lžic krupicového cukru a 3 rovné lžičky mleté skořice. Vzniklou "kašičku" nechat v teple, lehce ztuhne. Vykynuté těsto promačkat a vyválet na tenko. Potřít skořicovou pastou a těsně zarulovat (nechat si asi 1 lžíci pasty!). Vzniký válec podélně rozříznout ostrým nožem po celé délce a oba kusy do sebe zamotat. Dát na plech na pečící papír a zbytkem pasty potřít světlá místa. Nechat kynout cca půl hodinky a mezitím roztopit troubu na 180°C. Péct 20-30 min. Dobré, efektní, nenáročné... 

Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára