Pages

Subscribe:

Recent Posts

piatok, 21. februára 2014

Vrstvený raw banánový dort

Tento předpis je na množství jednoho vysokého dortu o průměru 15 cm.
Na spodní korpus:
1/3 hrnku strouhaného kokosu
1 lžíce (raw) kakaového prášku
1 -2 lžíce palmového nektaru (nebo jiného raw sirupu)
Kokos, kakao a nektar rozmixujeme na jemnější těsto a namačkáme na dno dortové formy. Dáme vychladit.
Na prostřední korpusy:
1 - 2 banány (podle velikosti)

Banány rozmixujeme na kaši a na pečicí papír z něj vytvarujeme tři kruhy o něco větší než je průměr dortové formy. Pak dáme do sušičky přibližně na tři hodiny při 42C. Poté sloupneme a podle formy je ořežeme na tři stejně velké kruhy. Jednoduše to jde tak, že formu na placku přitlačíme a podle vytlačeného tvaru placku vystřihneme nůžkami.
Pokud nemáte sušičku, můžete placky nahradit banánem rozmixovaným s kokosovým olejem a použít malé množstvé mezi každou vrstvu náplně.
Na náplň:
1 1/2 hrnku strouhaného kokosu
5 lžic rozpuštěného kokosového oleje (přibližně)
2 malé banány (nebo 1 větší)
Vše rozmixujeme na hladší krém. Na kakaový korpus dáme třetinu náplně a na ni položíme placku. Tu zlehka potřeme vodou, aby změkla. Poté celý postup ještě dvakrát zopakujeme. Na vrchní placku potřenou vodou nasypeme trochu kokosu na ozdobu.
Tip! Úžasnou chuť celému dezertu dodáte, pokud nastrouháte kokos z dužiny čerstvě rozbitého kokosu.

Odkaz na FB vákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára