Pages

Subscribe:

Recent Posts

pondelok, 24. februára 2014

Čokosilkentofupomerančový dort

Korpus:
2 hrnky celozrnné špaldy
1 hrnek rostl.mléka
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku přírodního cukru
1 prdopeč (kypr.do.pečiva)
4 PL kakaa (nejlépe nepraženého)

Postup: ingredience smícháme a pečeme na 180°C cca 20min v dortové formě.

Krém:
1 balení silken tofu
1 vanilkový lusk
1 vanilkový cukr
1/4 hrnmku rostl. mléka
2 PL kokosového oleje
1 balení Alnatura pomerančové kůry
1 PL citrónové šťávy

Postup: rozřízneme vanilkový lusk napůl podélně a vnitřek setřeme do misky, pak smícháme všechny ingredience a chvíli šleháme ručním šlehačem. Na 15min dáme do mrazáku, ať nám vše pořádně ztuhne. :))

Čokopoleva:
Alsan či jiný rostlinný tuk + 5 vrchovatých lžic kakaa (nepraženého), rozpustíme ve vodní lázni, rozmícháme a nalejeme na dortík. Všelijak.

* Korpus si zarovnáme nožem a zbytky z něj dáme sníst nenasytovi, co vám stepuje u přípravy. Korpus natřeme marmeládou a plesknem nenažrance u dlubání do dortu. Vyndáme si krém z mrazáku a potřeme korpus. Já to napatlala ledabyle, ať to vypadá tak, že to tak má vypadat.
Čokopolevu necháme trošku vychladnout, ať zkrémovatí a nandáme na krém. Posypeme nasekanými mandlemi a dáme ztuhnout do ledničky na hodinku i víc. Když vám to někdo nesní mezitím.


Odkaz na FB vlákno TU

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára