Korpus:
2 hrnky celozrnné špaldy
1 hrnek rostl.mléka
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku přírodního cukru
1 prdopeč (kypr.do.pečiva)
4 PL kakaa (nejlépe nepraženého)
Postup: ingredience smícháme a pečeme na 180°C cca 20min v dortové formě.
Krém:
1 balení silken tofu
1 vanilkový lusk
1 vanilkový cukr
1/4 hrnmku rostl. mléka
2 PL kokosového oleje
1 balení Alnatura pomerančové kůry
1 PL citrónové šťávy
Postup: rozřízneme vanilkový lusk napůl podélně a vnitřek setřeme do
misky, pak smícháme všechny ingredience a chvíli šleháme ručním
šlehačem. Na 15min dáme do mrazáku, ať nám vše pořádně ztuhne. :))
Čokopoleva:
Alsan či jiný rostlinný tuk + 5 vrchovatých lžic kakaa (nepraženého),
rozpustíme ve vodní lázni, rozmícháme a nalejeme na dortík. Všelijak.
* Korpus si zarovnáme nožem a zbytky z něj dáme sníst nenasytovi, co
vám stepuje u přípravy. Korpus natřeme marmeládou a plesknem nenažrance u
dlubání do dortu. Vyndáme si krém z mrazáku a potřeme korpus. Já to
napatlala ledabyle, ať to vypadá tak, že to tak má vypadat.
Čokopolevu necháme trošku vychladnout, ať zkrémovatí a nandáme na krém.
Posypeme nasekanými mandlemi a dáme ztuhnout do ledničky na hodinku i
víc. Když vám to někdo nesní mezitím.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára