Halusky:
vymiesime hladku muku s vodou (ak chceme, nastruhame uvarene zemiaky,
ja som nedala), pridame himal. sol - pomer neviem, robievame od oka, ale
aby nebolo privelmi tekute, halusky by sa rozpadali. odlozime, vo
velkom hrnci uvarime vodu a rychlo plieskame cesto do haluskovaca. obcas
premiesame, aby sa halusky nelepili k sebe, par minut (asi 10-15)
varime. mozeme priliat olivovy olej - zabranime prilepeniu.
"bryndza": balicek bieleho tofu , rozdrvime do misky, pridame sol, trosku mleteho cierneho korenia, lyzica horcice (kludne aj menej), strucik cesnaku, olivovy olej. dochutit si moze kazdy tym, co ma rad. mixujeme a prilievame rastl. mlieko, alebo rastl.smotanu, aby to vyzeralo ako bryndza .
"slanina" navrch: na oleji oprazime cibulku (nemusi byt) a na kocky nasekane tofu dohneda.
"bryndza": balicek bieleho tofu , rozdrvime do misky, pridame sol, trosku mleteho cierneho korenia, lyzica horcice (kludne aj menej), strucik cesnaku, olivovy olej. dochutit si moze kazdy tym, co ma rad. mixujeme a prilievame rastl. mlieko, alebo rastl.smotanu, aby to vyzeralo ako bryndza .
"slanina" navrch: na oleji oprazime cibulku (nemusi byt) a na kocky nasekane tofu dohneda.
Odkaz na FB vlákno TU
Super! Určite vyskúšam!
OdpovedaťOdstrániť