Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 25. februára 2014

"Bryndzové" halušky

Halusky: vymiesime hladku muku s vodou (ak chceme, nastruhame uvarene zemiaky, ja som nedala), pridame himal. sol - pomer neviem, robievame od oka, ale aby nebolo privelmi tekute, halusky by sa rozpadali. odlozime, vo velkom hrnci uvarime vodu a rychlo plieskame cesto do haluskovaca. obcas premiesame, aby sa halusky nelepili k sebe, par minut (asi 10-15) varime. mozeme priliat olivovy olej - zabranime prilepeniu.

"bryndza": balicek bieleho tofu , rozdrvime do misky, pridame sol, trosku mleteho cierneho korenia, lyzica horcice (kludne aj menej), strucik cesnaku, olivovy olej. dochutit si moze kazdy tym, co ma rad. mixujeme a prilievame rastl. mlieko, alebo rastl.smotanu, aby to vyzeralo ako bryndza .

"slanina" navrch: na oleji oprazime cibulku (nemusi byt) a na kocky nasekane tofu dohneda.

Odkaz na FB vlákno TU

1 komentárov: