Potrebujeme:
Korpus:
1 šálka vlašských orechov
1/2 šálky sušené figy (najlepšie vybrať naozaj kvalitné, aby sme sa vyhli plesniam)
1/2 šálky datle
2L strúhaný kokos ( nemusí byť)
Čokoládová plnka:
1 avokádo
1 banán
2 L medu ( vegan verzia- agáve sirup, javorový sirup alebo iné sladidlo)
1 čl kokosový nektár (nemusí byť)
2 L raw kakao
1 L karob ( možné nahradiť kakaom)
Postup:
Korpus:
1. Vlašské orechy namelieme. Sušené
ovocie zmixujeme- aby nám vznikla hustá hmota ( ak je potrebné ovocie
môžme namočiť, najviac však na 15-20 minút, aby nebolo príliš
nasiaknuté, akurát mäkké a mixovateľné.
2. Zmiešame orechy s rozmixovanou hmotou, tak aby nám vzniklo lepkavé cestíčko. V prípade potreby zahustíme strúhaným kokosom.
3. Utľapkáme tenkú vrstvu do formy a odložíme do chladničky.
Čokoládová plnka:
1. Banán a avokádo zmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. V prípade potreby dochutíme.
Dokončenie:
1. Čokoládovým krémom plníme vychladený korpus.
2. Ozdobíme lesným (alebo iným) ovocím
Odkaz na FB vlákno nájdeš TU
0 komentárov:
Zverejnenie komentára