Pages

Subscribe:

Recent Posts

streda, 26. februára 2014

Raw čokoládový koláčik s lesným ovocím


Potrebujeme:

Korpus:
1 šálka vlašských orechov
1/2 šálky sušené figy (najlepšie vybrať naozaj kvalitné, aby sme sa vyhli plesniam)
1/2 šálky datle
2L strúhaný kokos ( nemusí byť)

Čokoládová plnka:
1 avokádo
1 banán
2 L medu ( vegan verzia- agáve sirup, javorový sirup alebo iné sladidlo)
1 čl kokosový nektár (nemusí byť)
2 L raw kakao
1 L karob ( možné nahradiť kakaom) 

Postup:

Korpus:
1. Vlašské orechy namelieme. Sušené ovocie zmixujeme- aby nám vznikla hustá hmota ( ak je potrebné ovocie môžme namočiť, najviac však na 15-20 minút, aby nebolo príliš nasiaknuté, akurát mäkké a mixovateľné.
2. Zmiešame orechy s  rozmixovanou hmotou, tak aby nám vzniklo lepkavé cestíčko. V prípade potreby zahustíme strúhaným kokosom.
3. Utľapkáme tenkú vrstvu do formy a odložíme do chladničky.

Čokoládová plnka:
1. Banán a avokádo zmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. V prípade potreby dochutíme.
Dokončenie:
1. Čokoládovým krémom plníme vychladený korpus.
2. Ozdobíme lesným (alebo iným) ovocím

Odkaz na FB vlákno nájdeš TU 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára