Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok, 27. februára 2014

Malinovej koláč s vanilkovým tofu krémem

Korpus:
100 gr dobrého rostlinného tuku (např. Alsan)
180 gr (3/4 hrnku) cukru krupice
2 lžičky vanilkového extraktu (ev. čerstvé vanilky, ev. nahraďte část cukru vanilkovým cukrem)
240 gr (1 a 3/4 hrnku) polohrubé mouky
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli
125 ml (1/2 hrnku) bílého rostlinného jogurtu nebo dohladka rozmixovaného extra/firm Silken Tofu
125 ml (1/2 hrnku) perlivé vody nebo rostlinného mléka
cca 2 hrnky malin (já mám zamražený od léta)
2 lžíce "applesauce" neboli neslazeného jablečného pyré (výživy)
Krém:
1 kokosové mléko Albert (ev. jiné kokosové mléko, které dobře tuhne a dá se pěkně vyšlehat) - uložené nejméně 12 hodin v lednici
1 ztužovač šlehačky (není nutný)
450 - 500 gr bílého rostlinného jogurtu (např. Provamel či Sojadee)
100 gr kešu natural
2 lžíce cukru moučka
100 gr rozpuštěného rafinovaného kokosového oleje (nemá kokosovou chuť
citrónová šťáva dle chuti (asi z půlky většího citrónu)


Odkaz na FB vlákno nájdeš TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára