Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 25. februára 2014

VEGAN PUMPKIN PIE

Recept
Korpus (pie crust - da sa aj kupit napr. v Marks & Spencer, sice neviem ci vegan, ale my sme si chceli spravit poctivo domacky):
2-1/4 salky hladkej muky
1/2 salky rastlinneho masla
1 CL sol
1 PL cukor
1/2 salky studena voda

Premiesame si muku, sol a cukor, aby sa nam spojili. Pridame na kocky nakrajane maslo a s mixerom rozmixujeme. Potom pridavame studenu vodu. Vznikne nam sypkejsia zmes, ktora sa vsak da rucne vymiesit do cesta. Miesime, kym nemame cesto hladke a ak sa velmi lepi, tak pridavame trochu muky. Cesto rozvalkame na tenky plat, ktory potom polozime do pripraveneho okruhleho plechu na tento typ korpusov. Prebytok odstranime. Je lepsie dat ho predpiect na par minut, aby sa nam nestalo, ze bude nedopeceny.

Plnka:
425g konzerva tekvicoveho pyre (alebo 2 salky cerstvo upecenej)
1 salka vanilkove mlieko
3/4 salky cukor
3 PL kukuricny skrob
2CL skorica
1/2 CL mlety zazvor
1/2 CL sol
1/4 CL muskatovy oriesok

Trubu mame predhriatu na 180°C uz od korpusu. Vsetky suroviny rozmixujeme, a potom vylejeme do pripraveneho korpusu. Pecieme asi 60 minut a s palickou skusame ci je upeceny. Po vybrati nechame vychladnut a odlozime aspon na hodinu do chladnicky odlezat. Podavame napr. so sojovou slahackou.


Odkaz na FB vlákno TU 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára