Recept
Korpus (pie crust - da sa aj kupit napr. v Marks & Spencer, sice
neviem ci vegan, ale my sme si chceli spravit poctivo domacky):
2-1/4 salky hladkej muky
1/2 salky rastlinneho masla
1 CL sol
1 PL cukor
1/2 salky studena voda
Premiesame si muku, sol a cukor, aby sa nam spojili. Pridame na kocky
nakrajane maslo a s mixerom rozmixujeme. Potom pridavame studenu vodu.
Vznikne nam sypkejsia zmes, ktora sa vsak da rucne vymiesit do cesta.
Miesime, kym nemame cesto hladke a ak sa velmi lepi, tak pridavame
trochu muky. Cesto rozvalkame na tenky plat, ktory potom polozime do
pripraveneho okruhleho plechu na tento typ korpusov. Prebytok odstranime. Je lepsie dat ho predpiect na par minut, aby sa nam nestalo, ze bude nedopeceny.
Plnka:
425g konzerva tekvicoveho pyre (alebo 2 salky cerstvo upecenej)
1 salka vanilkove mlieko
3/4 salky cukor
3 PL kukuricny skrob
2CL skorica
1/2 CL mlety zazvor
1/2 CL sol
1/4 CL muskatovy oriesok
Trubu mame predhriatu na 180°C uz od korpusu.
Vsetky suroviny rozmixujeme, a potom vylejeme do pripraveneho korpusu.
Pecieme asi 60 minut a s palickou skusame ci je upeceny. Po vybrati
nechame vychladnut a odlozime aspon na hodinu do chladnicky odlezat. Podavame napr. so sojovou slahackou.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára