Pages

Subscribe:

Recent Posts

pondelok, 24. februára 2014

VEGANSKÉ KYNUTÉ KOLÁČKY aneb Pečeme s láskou

500 g polohrubé špaldové mouky
25 g droždí
100 g oleje
2,5 dcl rostlinného mléka nebo vlažné vody
špetka soli
špetka cukru

Maková nápln: 150 g mletého máku, 2 lžíce agáve sirupu, vanilková esence,1 deci mléka nebo vody, uvaříme a necháme vychladnout

Ořechová náplň: 100 g mletých ořechů, vanilková esence, trochu agáve, mléko, povaříme vše na kompaktní hmotu a necháme vychladnout

Jablečná náplń: jablíčka nastrouháme, přidáme skořici a povaříme krátce

Drobenka: 100g polohrubé špaldové mouky, 4 lžíce agáve, 50 g arašídového másla nebo alsanu

Z droždí, vody, špetky mouky a špetky cukru uděláme kvásek, který nám vzejde asi za 10 minut. Do vedlejší misky si dáme mouku, špetku soli a olej, vmícháme kvásek a prohněteme v tvárné nelepivé těsto. NEcháme hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Poté vyválíme na 4 mm plát, vykrájíme asi 5 cm kolečka, uděláme v nich důlek, necháme dalších 30 minut kynout. Pak naplníme náplní, co nám nejvíc šmakuje, a posypeme drobenkou. Pečeme asi 10 minut při 180 stupních. Nejlépe chutnají druhý a třetí den, to už krásně změknou Vyšlo mi z toho asi 80 koláčků. Práce i s kynutím a pečením asi 3 hodinky, ale výsledek stál za to.


Odkaz na FB vlákno TU 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára