500 g polohrubé špaldové mouky
25 g droždí
100 g oleje
2,5 dcl rostlinného mléka nebo vlažné vody
špetka soli
špetka cukru
Maková nápln: 150 g mletého máku, 2 lžíce agáve sirupu, vanilková esence,1 deci mléka nebo vody, uvaříme a necháme vychladnout
Ořechová náplň: 100 g mletých ořechů, vanilková esence, trochu agáve,
mléko, povaříme vše na kompaktní hmotu a necháme vychladnout
Jablečná náplń: jablíčka nastrouháme, přidáme skořici a povaříme krátce
Drobenka: 100g polohrubé špaldové mouky, 4 lžíce agáve, 50 g arašídového másla nebo alsanu
Z droždí, vody, špetky mouky a špetky cukru uděláme kvásek, který nám
vzejde asi za 10 minut. Do vedlejší misky si dáme mouku, špetku soli a
olej, vmícháme kvásek a prohněteme v tvárné nelepivé těsto. NEcháme
hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Poté vyválíme na 4 mm
plát, vykrájíme asi 5 cm kolečka, uděláme v nich důlek, necháme dalších
30 minut kynout. Pak naplníme náplní, co nám nejvíc šmakuje, a posypeme
drobenkou. Pečeme asi 10 minut při 180 stupních. Nejlépe chutnají druhý a
třetí den, to už krásně změknou Vyšlo mi z toho asi 80 koláčků. Práce i s kynutím a pečením asi 3 hodinky, ale výsledek stál za to.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára