Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok 27. februára 2014

Dýňový koláč s „karamelizovanými“ ořechy

2 šálky celozrnné mouky (šálek = menší hrnek)
1/3 šálku cukru (raději méně, protože dost sladká je poleva)
3/4 šálku rostl. mléka
1/2 šálku dýňového pyré (rozmixovaná syrová dýně)
Lžíce citronové štávy a trocha citr. kůry
2 lžičky sody + lžíce jabl. octa (nebo prdopeč)
Lžička skořice, lžička zázvoru, ½ lžičky mletého hřebíčku
Špetka soli a muškátového oříšku a
Všechny suroviny promíchat a péct asi 15-20 min na 200st.
Po vychladnutí nalijte na koláč připravenou polevu, na kterou potřebujete zhruba:
1 šálek třtinového cukru (použila jsem půl napůl cukr a pšeničný sirup, protože není tak sladký)
1 lžíce dýňového pyré
2 lžíce soj. Smetany nebo kokos. mléka (v mém případě půl napůl)
Špetka skořice
To vše zahřejte, aby se cukr rozpustil, vmíchejte nasekané vlašské ořechy a nalijte na koláč. Mně se to moc nepovedlo, takže poleva byla celkem tekutá, ale i přesto to bylo naprosto úžasné, slaďoučké, lepkavé mňam! 


Odkaz na FB vlákno nájdeš TU 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára