údené tofu 1/2 balenia
sójová drť podľa chuti
1 ks cibuľa menšia
1 ks mrvka
1 ks zeler menší
bujón 1/2 kocky
1 ks cesnak
paradajkové pyré 140 g
paradajky 2 ks stredne veľké
bobkový list
čierne mleté korenie
chilli
soľ
muškátový oriešok
bazalka
oregano
olej
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli
pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zeleninu trochu osolíme a
pridáme bujón spolu s bobkovým listom. Zmes podlejeme trochou vody a
dusíme, kým nezmäkne.
Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme vodu nasiaknuť.
Paradajky si narežeme, vločíme do nádoby a zalejeme vriacou vodou.
Približne po 1-2 minútach vodu zlejeme a prelejeme ich studenou vodou.
Ošúpeme kožu a nakrájame na malé kúsky.
Granulát pridáme k zelenine
spolu s údeným tofu, ktoré rozmrvíme prstami. Pridáme paradajkové pyré a
paradajky a spolu všetko ešte podusíme. Ochutíme s čiernym mletým
korením, muškátovým orieškom, pridáme štipku chilli, bazalku a oregano.
Pridáme prelisovaný cesnak. Zmes varíme, dokým sa neodparí tekutina, ale
pozor, aby zmes nebola príliš suchá, omáčka musí byť šťavnatá. Podávame
s cestovinou podľa vašej chuti.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára