Pages

Subscribe:

Recent Posts

piatok 28. februára 2014

Bolonská omáčka

údené tofu 1/2 balenia
sójová drť podľa chuti
1 ks cibuľa menšia
1 ks mrvka
1 ks zeler menší
bujón 1/2 kocky
1 ks cesnak
paradajkové pyré 140 g
paradajky 2 ks stredne veľké
bobkový list
čierne mleté korenie
chilli
soľ
muškátový oriešok
bazalka
oregano
olej

Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky. K cibuli pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zeleninu trochu osolíme a pridáme bujón spolu s bobkovým listom. Zmes podlejeme trochou vody a dusíme, kým nezmäkne.
Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme vodu nasiaknuť.
Paradajky si narežeme, vločíme do nádoby a zalejeme vriacou vodou. Približne po 1-2 minútach vodu zlejeme a prelejeme ich studenou vodou. Ošúpeme kožu a nakrájame na malé kúsky.
Granulát pridáme k zelenine spolu s údeným tofu, ktoré rozmrvíme prstami. Pridáme paradajkové pyré a paradajky a spolu všetko ešte podusíme. Ochutíme s čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, pridáme štipku chilli, bazalku a oregano. Pridáme prelisovaný cesnak. Zmes varíme, dokým sa neodparí tekutina, ale pozor, aby zmes nebola príliš suchá, omáčka musí byť šťavnatá. Podávame s cestovinou podľa vašej chuti.


Odkaz na FB vlákno TU 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára