3-4 cibule
Půl hlávky bílého zelí
7 - 10 kuliček nového koření + 6 kuliček barevného pepře
tymián, červená sladká paprika (popřípadě trochu pálivé či chilli), sůl
3 lžíce plnotučné hořčice (může být i pikantnější orientální 1 lžíce)
1 lžíce sojové omáčky
2-3 lžíce sirupu „medu“ (já dělám domácí ze smrkových výhonků)
2 stroužky česneku
3 plechovky červených fazolí (přidala jsem i trochu bílých)
cca ½ - 1 lžíce škrobu na zahuštění
Citrón (nemusí být)
1)
Cibuli nakrájíme na větší proužky, zelí na jemnější proužky a dáme
zlehka smažit. Přidáme sojovou omáčku, tymián a v hmoždíři nadrcené nové
koření a pepř. Necháme smažit do mírného zezlátnutí.
2) Poté přidáme hořčici se sirupem a smažíme dál. Po chvilce podlijeme cca 150-200 ml vody a přidáme propláchnuté fazole.
3) Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a červenou paprikou (chilli), můžeme také zlehka zakápnout citrónem.
4) Zahustíme škrobem.
5) Podáváme a pochutnáváme si
Bramborové placky
1)
Rozvaříme brambory, které následně rozmačkáme na jemno. Přidáme od oka
hladkou mouku tak, aby se mám těsto příliš nelepilo. Dochutíme zlehka
solí a přidáme slunečnicové semínko.
2) Tvoříme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
3) Z vrchu placky lehce potřeme olejem (já měla sojový), ale když se nepotře tak si myslím, že se nic nestane
4) Pečeme na 180 ° cca 30 – 40 minut. V polovině pečení placky obrátíme.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára