Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 4. marca 2014

Závitky s rýží

Dáme vařit rýži já použila trochu jasmínové a trochu červené, na díl rýže 2 díly vody, trochu soli, před koncem přidávám bylinky na ovonění tymián a rozmarýn. Do závitků se může dát opravdu cokoli, já dělala předchozí den hokaidové bramboráky, takže základ náplně tvoří zbytek 'těsta', což je strouhaná dýně hokaido, cibule, česnek, trocha mouky, trocha strouhanky, trocha vody a dýňového oleje dodá jim takovou oříškovou chuť, špetku soli, pepře, majoránky, oregana, tymiánu, a rozmarýnu...toto jsem smíchala s červenými fazolemi, dále si osmažíme červenou cibulku s trochou česneku na plátky a posypeme třtinovým cukrem, když začne karamelizovat zakápneme balzamikem a pořádně promícháme, přidáme na tenké nudličky nakrájené uzené tofu a podlejeme sojovkou chvíli dusíme a přimícháme zbytek směsi. Teď si musíme opatrně vlažnou vodou z obou stran navlchčit rýžový papír ke spodku si dáme trošku náplně a přeložime kraje směrem ke středu a ze vzniklého obdelníčku uděláme váleček. Smažíme na prudko. A nezávěr si ve hmoždíři promícháme čerstvý koriandr, nakrájenou čili papričku, trošku jablečnýho octa, šťávu z limetky a trochou cukru a soli.

Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára