Dáme
vařit rýži já použila trochu jasmínové a trochu červené, na díl rýže 2
díly vody, trochu soli, před koncem přidávám bylinky na ovonění tymián a
rozmarýn. Do závitků se může dát opravdu cokoli, já dělala předchozí
den hokaidové bramboráky, takže základ náplně tvoří zbytek 'těsta', což
je strouhaná dýně hokaido, cibule, česnek, trocha mouky, trocha
strouhanky, trocha vody a dýňového oleje
dodá jim takovou oříškovou chuť, špetku soli, pepře, majoránky,
oregana, tymiánu, a rozmarýnu...toto jsem smíchala s červenými fazolemi,
dále si osmažíme červenou cibulku s trochou česneku na plátky a
posypeme třtinovým cukrem, když začne karamelizovat zakápneme balzamikem
a pořádně promícháme, přidáme na tenké nudličky nakrájené uzené tofu a
podlejeme sojovkou chvíli dusíme a přimícháme zbytek směsi. Teď si
musíme opatrně vlažnou vodou z obou stran navlchčit rýžový papír ke
spodku si dáme trošku náplně a přeložime kraje směrem ke středu a ze
vzniklého obdelníčku uděláme váleček. Smažíme na prudko. A nezávěr si ve
hmoždíři promícháme čerstvý koriandr, nakrájenou čili papričku, trošku
jablečnýho octa, šťávu z limetky a trochou cukru a soli.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára