Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 4. marca 2014

Burger Temný rytíř povstal


Bulky:
• 275 g hladké mouky + na pomoučení
• 170 ml teplé vody
• 20 ml oleje
• 20 g čerstvého droždí
• lžička a půl cukru krupice
• 2 lžičky soli
• 2 PL vývaru ze lněného semínka
• 1/2 lžičky vody na potření spolu s trochou oleje
• sezam na posypání


Karboše:
3 hrsti čočky
6 hlaviček žampionů
česnek
ovesné vločky
mouka na zahuštění
petržel
1 cibule
olej, pepř, sůl

Čočku uvaříme zvlášť v rendlíčku, slejeme vodu a necháme čočku vychladnout.
Mezitím si houbičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Chvilku si pobrečíme nad cibulí a houby i cibul vhodíme ( kdo je nemehlo, tak nehází nýbrž sype) do rozpáleného oleje. Pečeme a dusíme dokavaď neuznáme za vhodné, že jsou houby hotové. Čočku pomixujeme na jemnou kaši ponorným mixérem a do této hmoty vmícháme připravené houby. Zahustíme ovesnými vločkami, přidáme nakrájený petržel, pomačkaný česnek a osolíme a opepříme. Z těsta, co nám vzniklo ubíráme po lžících a na pomoučené ploše tvoříme placičky, které poté něžně klademe na vymazaný plech. Pečeme v troubě na 180°C a až budou placičky z jedné strany do křupava, tak nahlédneme do trouby a placky otočíme aby se mohli dozlatova opálit i na druhé straně.
Dipoš:
½ uzeného tofu
3 PL rostlinné smetany
2 – 3 stroužky česneku ( podle toho jací jsme gurmáni a zda se ještě v příštích dnech chceme líbat)
1 PL citronové šťávy
sůl, pepř

Všechny ingredience našťoucháme do misky a vymixujeme v jednotvárný a jemný dip. Toť celé kouzlo.

Závěr:
Bulky rozkrojíme (můžeme pomazat hořčicí nebo kepučem) nejprve dáme ledový salát, poté kolečka rajčat, karboš, dipík, osmahnutou cibul a přiklopíme horním dílem.
Tadá a můžeme baštit. Jinak zapomněla jsem na okurku. 


Odkaz na FB vlákno TU

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára