200 g jáhel
200 g uzeného tofu, 100 g bílého tofu
půl balíčku kyselého zelí
2 cibule
100 ml sojové nebo ovesné smetany
olivový olej
2 lžíce sojové omáčky, např. Tamari
tymián
Uvaříme jáhly ve slané vodě. Osmažíme cibulky nakrájené na kolečka.
Nahrubou nastrouháme obě tofu. Zapékací formu vymažeme olejem, na dno
rozvrstvíme polovinu usmažených cibulek a na ně první vrstvu jahel,
zhruba 1 cm. Posypeme polovinou směsi tofu a znovu navrstvíme cibuli a
posypeme lehce tymiánem. Rozprostřeme na to zelí a zakryjeme zbytkem
jáhel. Posypeme zbytkem tofu, zalijeme smetanou smíchanou se
soj.omáčkou, lehce propícháme aby nateklo mezi vrstvy jáhel. Posypeme
navrch tymiánem a 20 minut zapékáme na 150 stupňů.
Jíme pomalu, ať si nespálíme pusinku, protože já se vždycky spálím, jakou na to mám chut
Hodí se k tomu kvašená zelenina nebo kdo má rád, tak kyselý okurky.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára