Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 4. marca 2014

ZAPEČENÉ JÁHLY SE ZELÍM, UZENÝM TOFU A TYMIÁNEM

200 g jáhel
200 g uzeného tofu, 100 g bílého tofu
půl balíčku kyselého zelí
2 cibule
100 ml sojové nebo ovesné smetany
olivový olej
2 lžíce sojové omáčky, např. Tamari
tymián

Uvaříme jáhly ve slané vodě. Osmažíme cibulky nakrájené na kolečka. Nahrubou nastrouháme obě tofu. Zapékací formu vymažeme olejem, na dno rozvrstvíme polovinu usmažených cibulek a na ně první vrstvu jahel, zhruba 1 cm. Posypeme polovinou směsi tofu a znovu navrstvíme cibuli a posypeme lehce tymiánem. Rozprostřeme na to zelí a zakryjeme zbytkem jáhel. Posypeme zbytkem tofu, zalijeme smetanou smíchanou se soj.omáčkou, lehce propícháme aby nateklo mezi vrstvy jáhel. Posypeme navrch tymiánem a 20 minut zapékáme na 150 stupňů.

Jíme pomalu, ať si nespálíme pusinku, protože já se vždycky spálím, jakou na to mám chut

Hodí se k tomu kvašená zelenina nebo kdo má rád, tak kyselý okurky.


Odkaz na FB vlákno TU 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára