Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 4. marca 2014

Kremóvé rizoto


1 cibuli a 2 stroužky česneku orestovat dosklovata na trošce oleje. Na to hodit 1 hrnek propláchnuté kulatozrnné (zdravěji neloupané) rýže, chvíli restovat. Zalít 1 dcl bílého vína, za stálého míchání nechat odpařit. 3/4 l vývaru (upřímně, 1 kostka würzelu), po naběračkách podlévat rizoto, až se odpaří, dolít další (neloupaná rýže trvá déle, tak jsem si usnadnila chvilkovým dušením pod pokličkou). Nažluto obarvit špetkou kurkumy, příp. šafránu, pokud narozdíl ode mě máte.
Vedle orestovat 1 hrnek sladké brambory na kostičky a 1 hrnek hub od tchýně, cca v půlce dušení přihodit k poloměkké rýži. Když zjistíte, že v lednici dochází trvanlivost lehce uzenému tofu, přihoďte ho na pánev (zakápnnuté Shoyu) a následně do rizota taky. Dosolit podle potřeby.
Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára