Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok, 20. februára 2014

Orechový chlieb

(3 hrnceky hladkej muky, 1,5 hrnceka vody, 1 susene drozdie, 2 lyzicky soli, 2 lyzicky mletej rasce, cca 200g vlasskych orechov) - cesto zmiesam varechou a az tak pridam rucne nalamane orechy na polovicu, chlieb nechame kysnut 12 hodin, potom ho vyberieme a roztiahneme na 2-4cm hrubu stvorcovu placku, nechame 15 minut odpocivat, potom ho prelozime na tretiny zvrchu a zospodu a na tretiny z oboch stran, nechame odpocivat zakryte utierkou dalsich 30 minut, predhrejeme si ruru na 230 stupnov a v nej predhrejeme tiez jenske sklo aj s poklickou, na zaver vlozime chlieb do skla a pecieme prikryty 30-45 minut a finisujeme dalsich 15 minut bez poklicky.

Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára