Ingredience
Krém
250 g červené čočky
100 ml ovesné smetany
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1/2 až 1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky kari koření
kousek čerstvého zázvoru
himalájská sůl, čerstvě namletý pepř
voda
K podávání
dýňová semínka
olivový olej
petrželka
Postup
Na olivovém oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky
nakrájený česnek. Přisypeme červenou čočku, kterou zalijeme vodou tak,
aby hladina byla cca 2-3 cm nad čočkou a vaříme asi 20 minut do
změknutí. Poté přilijeme ovesnou smetanu, přidáme kousek čerstvého
zázvoru, kari koření a citrónovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým
mixérem dohladka (dle potřeby přiléváme vodu, aby byl krém tak akorát
hustý). Dochutíme solí a pepřem a podáváme s petrželkou a dýňovými
semínky, které opečeme na pánvi na troše oleje.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára