Pages

Subscribe:

Recent Posts

streda, 12. februára 2014

Krém z červené čočky

Ingredience
Krém
250 g červené čočky
100 ml ovesné smetany
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1/2 až 1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky kari koření
kousek čerstvého zázvoru
himalájská sůl, čerstvě namletý pepř
voda

K podávání
dýňová semínka
olivový olej
petrželka

Postup
Na olivovém oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přisypeme červenou čočku, kterou zalijeme vodou tak, aby hladina byla cca 2-3 cm nad čočkou a vaříme asi 20 minut do změknutí. Poté přilijeme ovesnou smetanu, přidáme kousek čerstvého zázvoru, kari koření a citrónovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka (dle potřeby přiléváme vodu, aby byl krém tak akorát hustý). Dochutíme solí a pepřem a podáváme s petrželkou a dýňovými semínky, které opečeme na pánvi na troše oleje.

Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára