600g hl. mouky
kostka droždí
1/2 lžičky cukru
lžička soli
7 lžic ol. oleje
350ml vody
Droždí rozdrolte do 2 lžic hl. mouky, cukru a trošky vlažné vody. Umíchejte kašičku a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do prosáté mouky se solí přimíchejte kvásek, olej a vlažnou vodu. Vše propracujte v hladké těsto. Mělo by být pružné a nelepit. Vytvořit bochánek a nechat minimálně půl hodiny kynout. Pak už se jen těsto rozdělí na požadovaný počet dílů, rozválí, dá na plech vyložený papírem na pečení a po "nazdobení" se peče na 250°C cca 10-15 minut.
Těsto potřeme rajčatovou omáčkou (cibuli s rajčátky osmahnout, přilít trochu protlaku, čerstvé bazalky a podusit), na to naklademe na tenoučko nakrájený lilek, cukety, na to na plátky nakrájená rajčátka a červenou cibuli a můžeme ještě posypat oreganem nebo jinými čerstvými bylinkami . Šoupneme do trouby a za chvíli můžeme papat. Kdo chce, může si tam dát i žampiony.
Odkaz na FB vlákno TU
0 komentárov:
Zverejnenie komentára