Pages

Subscribe:

Recent Posts

utorok, 11. februára 2014

Pikantní polévka z červené čočky a česnekové placky

  • 2 střední červené cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 menší mrkve
  • 50g nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 30g rajského protlaku
  • 150g červené loupané čočky
  • 1l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • pepř, sůl
  • čerstvé bylinky (koriandr, máta)
Postup:
Nejdříve nakrájejte na jemno cibuli, celer, mrkev a chilli. Rozpalte kapku oleje ve větším hrnci a přidejte cibuli a chilli. Po chvíli přidejte na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor. Po chvilce rajský protlak a krátce zasmažte. Následně zalijte obsah hrnce připraveným vývarem. Dokořeňte pomocí soli a pepře. Do hrnce dále vložte zbylou zeleninu - celer a mrkev. Vařte až do změknutí. Po té přidejte loupanou červenou čočku, krátce ji povařte a následně hrnec stáhněte z plotýnky, přikryjte pokličkou a nechte dojít čočku do změknutí. Takto připravenou čočkovou polévka podávejte s čerstvými bylinkami. 

Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára