Ingredience:
Jedna střední červená cibule nebo několik jarních cibulek
Čerstvý zázvor (množství podle toho, jak chcete mít polévku pikantní)
750 g karotky
Dýňový, lněný nebo sezamový olej (samozřejmě lze použít i olivový nebo slunečnicový)
1,5 l zeleninového vývaru
Mořská sůl, pepř, čerstvý koriandr
Sójová smetana na dochucení
Postup: Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme oloupaný a na kostičky
pokrájený zázvor a na tenké plátky pokrájenou karotku. Vše lehce dusíme
asi 5 minut, poté vlijeme vývar a vaříme do změknutí mrkve. Nakonec vše
rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixérem), dochutíme solí a trochou pepře.
Pokud chcete polévku ještě pikantnější, lze přidat nastrouhaný zázvor Na talíři ozdobíme koriandrem a sójovou smetanou.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára