Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok, 20. februára 2014

Perník s jahodovým džemom a mandľovo-čokoládovým pudingom

Polohrubá múka 350 g
Kypriaci prášok do perníka
1 ks
Cukor 250 g
Kakao 20 g
Sójové mlieko (čokoládové)
250 ml
Banán 1 ks
Olej 150 ml
Citrónová šťava 1 lyž.

V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie /múka, kypr. prášok, cukor a kakao/. V druhej mise zmiešame mlieko, olej (ja som použila olivový), citr. šťavu a rozmačkaný banán, dobre premiešame a potom pomaly vlievame do sypkých surovín. Vytvoríme hladkú masu (ak sa cesto zdá príliš tuhé, pridáme ešte mlieko).
A potom túto zmes už len vylejeme do vopred vymazanej formy a vložíme do rúry vyhriatej na cca 180°C . Doba pečenia – cca 30 min. (skúsime špajdlou :D).
Po upečení necháme perník vychladnúť, potom ho natrieme vrstvou džemu a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke. Potom uvaríme puding (ja som uvarila mandľový puding v čokoládovom mlieku- geniálny!), ktorý vylejeme na perník. Zase necháme chvíľu stuhnúť v chladničke a môžeme jesť!


Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára