Pages

Subscribe:

Recent Posts

sobota, 15. februára 2014

Jemná šošovicová polievka

Ingrediencie:
Olivový olej, 2 cibule, 2 papriky, 2 mrkvy, 2 cukety, 3 stručiky cesnaku, 1 čajová lyžička mletej rasce, 1 čajová lyžička koriandru, 250 g. červenej šošovice, 1 liter zeleninového vývaru, cca 800 g. paradajkového pretlaku/šťavy, 2 rajčiny, pár listov bazalky, čerstvá petržlenová vňať alebo koriander

Postup:
Rozohriať v hrnci olivový olej, pridať pokrájanú cibuľu a variť cca 5-7 minút do zmäknutia. Potom pridať pokrájané papriky, mrkvy, cukety a povariť 3 minúty. Pridať pokrájaný cesnak, rascu, koriander a variť za stáleho miešania ďalšiu minútu. Následne pridať ostatné veci: premytú šošovicu, zeleninový vývar, paradajkový pretlak/šťavu, pokrájané rajčiny a bazalkové listy. Doliať vodu nech máme plný hrniec . Priviesť do varu. Potom hrniec zakryť a na nízkej teplote variť cca 30 minút, pokiaľ nezmekne šošovica a zelenina. Odstaviť a rozmixovať polievku mixérom (najlepšie tyčovým, ale dá sa aj tým kuchynským robotom či čo to je . Na tanieri potom ozdobiť čerstvou petržlenou vňaťou alebo koriandrom.


Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára