Pages

Subscribe:

Recent Posts

streda, 12. februára 2014

Boršč

Na pánev dáme trošku oleje, nakrájenou cibuli a po chvíli nastrouhanou mrkev. Až je zelenina krásně opečená, přidáme na jemno nastrouhanou syrovou řepu, rajčatový protlak a podlijeme tak 2-3 šufánkama zeleninového vývaru nebo vody (kdo nemá, tak může použít naběračku ). Tento "základ" se dělá docela dlouho, než řepa změkne, proto ho děláme jako první. Až už je řepa skoro měkká, dáme vedle do hrnce vodu nebo domácí zeleninový vývar (udělaný z mrkve, petržele, celeru, cibule, bobkového listu a nového koření, prostě klasika), nakrájené brambory, nakrájené čerstvé zelí a sůl (pokud dáme vodu, tak i bobkový list a nové koření, aby to mělo tu správnou chuť). Jakmile jsou brambory a zelí měkké, přidáme řepový základ z pánve a vaříme už jen 2 minuty a odstavíme (nevím proč, ale asi proto, aby řepa neztratila barvu). Necháme alespoň 15 minut odstát a můžeme podávat. Uležená přes noc je ale o 100% lepší Na dozdobení a zjemnění můžeme použít něco na způsob zakysané smetany, ale já tady ty sójový náhrady nepoužívám..

Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára