Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok, 13. februára 2014

Priemerný nedeľný Vege Obed


1.) Šošovicovo-cviklové karbonátky- Varená šošovica(cez noc namočená)cca 300g
Cvikla na jemno nastrúhaná cca 200g
Mrkva cca 200g
Cibuľa 100g
Hrnček namočených ovsených vločiek
Petržlenová vňať
Cesnak,soľ,čierne mleté korenie,horčica
sójová omáčka a horčica
chili
Všetko zamiešať, dochutiť podľa chuti vytvarovať karbonátky a poukladať na pečúci papier alebo plech potretý olejom. Piecť cca 45 minút na 200 °C

2.)Špíz- Zemiaky, cibuľka, sójové mäso-cez noc namočené v cesnakovej marináde (med, cesnak,tekvicový olej,sójová omáčka,oregáno), TOFU paprikové (Alfa Bio-najlepšie paprikové Tofu na svete..doma ho milujeme)...napichať na špajdle pokvapkať olejom,osoliť , na zemiaky som použila trošku mletej rasce a šupnúť do trúby na 180°C kým nebudú hotové

3.)Malinovo mandľové muffiny-
2 hrnčeky múky (hladká-akú máte doma najčastejšie celozrnná špaldová)
1 hrnček cukru ( hnedý alebo trstinový)
1/8 rastlinného tuku (125g), ak nie poslúži aj 1/2 hrnčeka oleja
sójové mlieko podľa potreby ale cca 2-3 dcl
1ks prášok do pečiva
1ks vanilkový cukor
štipka soli
maliny, mandle
kakao

Zamiešamé dohromady suché prísady a mokré prísady a pomaly ich vmiešavame do seba, cesto sa nesmie miešať dlho .. miešame iba varechou ! Nie mixérom ! Po vymiešaní si cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej pridáme kakao- máme dve cestá a vyzerajú v muffinách úžasne ! nalejeme do foriem s košíčkami vložíme maliny kto má poprípade aj veg. čokoládu ak nie, nemusí byť. Posypeme mandľami a pečieme na 180°C 30-40min.



Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára