Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok 27. februára 2014

Kobliha od Pavlíny

Kostka droždí + lžíce cukru + 250 ml vody, nechat udělat kvásek.
ten potom zamícháme do:
půl kila mouky
špetka soli
vanilkový cukr
50 gramů rozpuštěného tuku (nebo oleje)

mícháme a mícháme.
a pak míchat přestaneme a necháme to pořádně narůst a pak to vyválíme a vykrajujem kolečka, potíráme babiččinou marmeládou, slepujem s druhýma kolečkama, necháme ještě 20 minut na plechu dokynout, hodíme do trouby na 160, než mají barvu, která se nám zamlouvá, pak lehce potřem rozpuštěným kokosákem nebo něčim, aby to neoschlo..
ale to bude patrně zbytečné, protože žereme hned za horka, lehce pocukrované. 


Odkaz na FB vlákno nájdeš TU 

2 komentárov:

  1. Takze recept odskusany a je absolutne chybny.. To cesto nie je ani zdaleka na sisky/koblizky/donutky, ani nic podobne, okolo nich to ani nepreslo.. A nie je to tym, ze by sa nevydaril mne osobne, moje variace skills su velmi naporiadku :) Citala som komentare v poste, ked bol recept prvy krat uverejneny, skusalo to viacero ludi, nikomu to nevyslo.. Takze babenka si z nas bud vystrelila alebo si recept sama s niecim pomylila.. Moju verziu buchticiek som nazvala korytnacky a sice boli velmi chutne a nelutujem ich vyrobu, koblizky to naozaj nie su :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda fakt netuším, kde jste vzala, že z toho koblihy nebudou. Zrovna jsem je dopekla a jsou to krásné nadýchané koblihy ;)!!!

    OdpovedaťOdstrániť