Veganská
verze thajské polévky Tom kha gai (s tofu se jmenuje Tom kha taohu).
Příprava trvá asi 5 min a většinu surovin nakoupíte na vietnamské
tržnici. Recept je jednoduchý. Do 2dcl zeleninového vývaru přidejte 2
chilli papričky, 10 plátků zázvoru, 200 g tofu. Vařte 3 min. Poté
přidejte červenou kari pastu, hrst jakékoliv zeleniny (já dal ledový
salát, jarní cibulku a okurku), hrst čerstvého koriandru, přidejte 2
lžičky cukru a vše zalejte 2 dcl kokosového mléka. Povařte cca 1 min a
na konec přidejte limetkovou šťávu a ještě trochu čerstvého koriandru.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára