Suroviny
- 1 hrnček cícer suchý
- podľa potreby + na obaľovanie strúhanka
- 1 ks cibuľa menšia
- 2 strúčiky cesnak čerstvý
- podľa potreby vňať petržlenová
- podľa chuti chilli mleté
- podla chuti korenie čierne mleté
- podľa potreby soľ
- 1 PL droždie lahôdkové
- 200 g tofu údené
- voda z uvareného cíceru
- K tomu:
- šalát ľadový
- paradajky čerstvé mäsité
- kečup
Postup prípravy receptu
Jeden
hrnček cíceru si deň vopred dáme namočiť. Na druhý deň ho dáme variť
približne na pol hodinu. Vodu z uvareného cíceru nevylievajte, ale
odložte si ju, budete ju potrebovať na prípravu placiek.
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom oleji. K
cibuli pridáme prelisovaný cesnak, ochutíme čiernym mletým korením a
pridáme trochu chilli a ešte chvíľu pražíme a potom necháme vychladnúť.
Uvarený
cícer zmixujeme na hladkú hmotu. K cíceru pridáme rukami roztlačené
údené tofu, lahôdkové droždie a premiešame. K zmesi pridáme opraženú
cibuľku s cesnakom. Priebežne do zmesi pridávame strúhanku na zahustenie
a vodu z uvareného cíceru, kým sa nám nevytvorí pevnejšia hmota. Zmes
osolíme podľa chuti, pridáme ešte trochu chilli a petržlenovú vňať, tiež
podľa chuti a poriadne premiešame, aby sa chute prepojili.
Zo
zmesi tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Ja som z uvedenej
zmesi vytvorila 10 placiek. Placky môžete osmažiť na oleji alebo ich
piecť v rúre. Do zapekacej misy, na plech alebo do pekáča nalejete olej -
nemusí ho byť veľa, aby sa v ňom placky netopili. Placky poukladáme na
plech a pečieme ich 20-25 minút pri 200 stupňoch, kým nechytia zlatistú
farbu a nevytvorí sa chrumkavý povrch.
Žemle
si rozkrojíme a plníme podľa vlastnej chuti. Ja som použila kúsky
ľadového šalátu, paradajky a kečup. Na spodnú žemľu som dala kečup, na
to šalát, paradajky nakrájané na kolieska, placku z cíceru, znova kečup,
paradajky, šalát a nakoniec vrchnú časť žemle.
Odkaz na FB vlákno TU
0 komentárov:
Zverejnenie komentára