sobota 26. apríla 2014
Plněnej lilek a pečená cuketa
- lilek rozkrojit na 2 části, udělat do něj rýhy, potřít olejem, osolit a šupnout na 20 min do trouby
- cuketu nakrájet na kolečka a podle preferencí v něčem chvíli marinovat
- šupnout ji tak na 25-30 min do trouby, v půlce obrátit, čím tenčí kolečka, tím bude křupavejší (ale zas náchylnější ke spálení), já ji na posledních pár minut posypal ještě trochou lahůdkovýho droždí
- vydlabat lilek, oloupat a nakrájet tak 3 rajčata
- orestovat cibuli, přidat tak 4 stroužky česneku a po chvíli přidat i vydlabanej lilek, rajčata a já měl ještě půlku konzervy fazolí
- osolit, opepřit, přidat trochu balsamikovýho octa, povařit do zhoustnutí cca 15 min, ke konci přidat lahůdkový droždí, nakrájenou bazalku a jarní cibulku
- směsí naplnit lilky, posypat nastrouhaným uzeným tofu a dát na 10 min do trouby
- na cuketu jsem dal ještě balsamikovou redukci a lilek posypal petrželí
Jeden z receptů, kterej se dá dost obměňovat, tak dobrou chuť!
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára