Pages

Subscribe:

Recent Posts

pondelok, 14. apríla 2014

Obrátený jablčník s makom

Kilo jabĺk pokrájame na kocky, pridáme trstinový cukor podľa chuti a podusíme do mäkka.

Na cesto potrebujeme asi 200 g trstinového cukru (v originál recepte, ktorý som prerábala, bolo až 300, takže opäť - podľa chuti), 2 veľké rozmačkané banány, 200 ml oleja, 300 g celozrnnej múky, sóda a vlažná voda podľa potreby, aby cesto nebolo príliš husté.

Mak si zmiešame s cukrom, cca 150 g maku a 100 g cukru, odoberieme asi tretinu cesta a zmiešame. (Ak je prihusté, môžeme pridať trochu vody.)

Na plech dáme papier na pečenie, rozložíme naň jablká, na to rozotrieme makové cesto a nakoniec hlavné cesto.
Pečieme asi pol hodiny (pri mojej zlej trúbe na cca 150° ale myslím, že kľudne aj na viac).

Keď je koláč vychladnutý, prichádza chvíľa "CH". Pre ľudí znalých pečenia obrátených koláčov - no problem, pre zbytok - vezmite si ďalší plech, priložte na koláč a obráťte to. Ako som to robila ja, radšej nebudem písať. Ale hlavne že bol jedlý.
No a nakoniec - keď som po obracaní dohrešila, ešte som ho poliala rozpustenou 85%-nou čokoládou.
Dobrú chuť


Odkaz na FB vlákno TU

1 komentárov:

  1. Uz je v brusku.mnam naozaj vynikajuci. Nepolievala som ho vsak cokoladou ale servirovala som ho s vanilkovou zmrzlinou.

    OdpovedaťOdstrániť