Pages

Subscribe:

Recent Posts

štvrtok, 10. apríla 2014

Ražné celozrnné žemle


Potrebujeme:
pol kila ražnej celozrnnej múky, 2 lyžičky sušeného droždia, 2 lyžičky soli, 400 ml vlažnej vody a veeeeľa trpezlivosti

Všetky suroviny spracujeme v miske, cesto sa lepí ako hovado, že vraj je to pre ražnú múku normálne. Asi hej, dvakrát som piekla, dvakrát sa lepilo.
Keď už máme pocit, že to ďalej psychicky nezvládame, s trochou studenej vody si cesto "ucapkáme" do gule a necháme hodinu kysnúť.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme nožom namočeným v studenej vode na 12 dielov, vyformujeme žemle, dáme na plech. Keď sa vám chce bavkať, tak si tam niečo povyrezujte. Nebudem písať, čo som vyrezovala na tých krajných, lebo sa to aj tak nepodobá...
Pečieme cca 20-25 minút na 200°. 


Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára