Půl
kostky droždí ( 20g), 260 g vody, 2 lžičky soli, lžicka cukru, pul kila
hladké mouky a 30 g oleje. Z vody, droždí, cukru a soli vypracujeme
kvásek, necháme chvilku (15 min)odstát, naleje do mouky, přidáme olej...
zpracujeme těsto - hněteme hněteme, misku zabalíme do igelitáku, necháme
kynout cca 30 min v teple. Pak si bereme cca 80 - 90 g hrudky ( vážíme)
a z nich si rozválíme trojúhleníkovou placku a motáme rohlíky ( od
sirokého konce po spicku) dáme kynout na 40 minutna plech a zase
přikrejeme igelitem, nebo foilií, aby neokoraly. Mezitím si dáme
rozehřát troubu na 250 stupňů troubu zapaříme ( dolu dáme nahřát malá
plech a do něj chrstneme malou skleničku vody). Rohlíky postříkáme
postřikovačem na kytky, posypeme mákem a šoupneme na cca 15 minut do
trouby - prostě až zezlátnou.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára