Pages

Subscribe:

Recent Posts

piatok, 4. apríla 2014

Rohlíky

Půl kostky droždí ( 20g), 260 g vody, 2 lžičky soli, lžicka cukru, pul kila hladké mouky a 30 g oleje. Z vody, droždí, cukru a soli vypracujeme kvásek, necháme chvilku (15 min)odstát, naleje do mouky, přidáme olej... zpracujeme těsto - hněteme hněteme, misku zabalíme do igelitáku, necháme kynout cca 30 min v teple. Pak si bereme cca 80 - 90 g hrudky ( vážíme) a z nich si rozválíme trojúhleníkovou placku a motáme rohlíky ( od sirokého konce po spicku) dáme kynout na 40 minutna plech a zase přikrejeme igelitem, nebo foilií, aby neokoraly. Mezitím si dáme rozehřát troubu na 250 stupňů troubu zapaříme ( dolu dáme nahřát malá plech a do něj chrstneme malou skleničku vody). Rohlíky postříkáme postřikovačem na kytky, posypeme mákem a šoupneme na cca 15 minut do trouby - prostě až zezlátnou.

Odkaz na FB vlákno TU 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára