- 1balení bílého tofu (cca 200g)
- 1 šálek vody
- 1/4 hrnku oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1lžíce vegan „chicken“ bujónu (recept níže)
- 1/4 šálku nutriční kvasnice
- 1 lžička papriky
- 2 lžičky cibulového prášku
- 2 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžíce koření na drůbež
- 1/2 lžičky tekutého kouře
- 1,5-2 šálky pšeničného lepku(záleží podle toho,který druh tofu použijete…silken,firm,extr
- 1 lžíce škrobu
Postup:
Dejte všechny přísady kromě lepku a škrobu do mixéru a mixujte do hladka. Nalijte do misky, přidejte lepek a škrob a řádně promíchejte. Poté rukou lepek hnětejte pár minut a nechte lepek chvíli odpočnout(ideální je přes noc). Poté vypracujte silnější váleček a ten natlačte do fólie na tlačenku a nebo zabalte do silné vrstvy alobalu, kterou předtím potřete rostliným máslem či jiným odpovídajícím tukem a dejte na napařovač na knedlíky do hrnce po dobu 1 hodiny. V případě tlačenkového papíru nemusíte dělat na napařováku,ale vařit rovnou ve vodě. Výhoda tohoto způsobu,který jsem použil naposledy je v tom,že veškeré chutě se nevyvaří,ale zůstanou uvnitř salámu.
Odkaz na FB vlákno nájdeš TU
0 komentárov:
Zverejnenie komentára