Máte-li
sušené houby, pokud jsou dobře sušené, potlučte větší hrst v hmoždíři,
pokud jsou lehce gumové, nakrájejte je na malé kousky. šup s nima do
polévkové misky, zalejte je vroucí vodou
a nechte chvíli louhovat, jako čaj. nádherně se rozvoní a ochutí vodu.
mezitím v rendlíku na oleji osmahněte cibuli. pořádně, do
skleněno-zlatova. hoďte na to 2 lžíce hladké mouky, míchejte a lehce
zasmažte. poté zalijte vodou s houbami a přidejte jeden zeleninový
bujon. míchejte, dokud nenamícháte hustou omáčku, kterou dochuťte solí a
pepřem. nakonec vmíchejte jednu smetanu. dávám ovesnou (taková ta v
černý krabce, myslím od Oatly, nebo tak něco). no a je to... báječná
smetanová houbová omáčka je na světě já si k ní nejradši dávám "špagáty". bon appétit!
Odkaz na FB vlákno TU
0 komentárov:
Zverejnenie komentára