Pages

Subscribe:

Recent Posts

sobota, 26. apríla 2014

Tofu cheesecake, dayum.

Na korpus: skořicové sušenky Tastino Digestino z Lidlu - 3 balíčky, oblíbený olej a nějaký sirup (já dala agáve)

• Na krém: 2 kusy (2x 200g) bílého tofu, 2 sáčky vanilkového cukru, citrónová šťáva, rostlinná smetana (cca 120ml, můžete dát i víc), vanilkové aroma a víc jak půlku sáčku vanilkového pudinku

Sušenky potřebujeme rozdrtit úplně nejvíc najemno, takže jsem je dala do kuch. robotu, dá se to ale určitě zvládnout i jinak. Pak jsem k nim přidávala olej, dokud konzistence nebyla takový hodně moc „mokrý písek“ a osladila jsem to, trochu. Ve finále to chutná skoro jako lotusky.
Tohle pořádně utlačíte na dno dortové formy vyložené papírem a na 190°C pečete tak 10 minut.
Mezitím rozmixujete všechny věci na krém úplně dohladka. Pak se korpus dá vychladnout (nejrychlejc je to, když ho položíte třeba na chladnou zem). Pak ho potřete krémem, třeba ozdobíte a dáte péct na 175°C, tak na 15 minut, prostě do té doby, než začně zlátnout a krém je evidentně pevnější. Necháte vychladnout a je to.


Odkaz na FB vlákno TU 

 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára