- hrníček jasmínové rýže (nebo vaší oblíbené)
- 1 malá cuketa
- 1 paprika (barva dle chuti)
- 1 větší mrkev
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
oblíbenou masálu nebo si udělat vlastní:
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky kardamonu
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
Jako první uděláme rýži. Nakonec můžeme přisypat lněné semínko, když
zrovna máme doma. Necháme dojít pod pokličkou. Mezitím, co se nám vařila
rýže, jsem si nakrájeli zeleninu na kousky libovolné velikosti (dle
chuti). Na oleji zprudka na minutku uděláme zeleninu, stáhneme plamen a
přidáme lžíci protlaku. Zarestujeme a přidáme koření. Vše důkladně
promícháme a necháme ještě půl minutky, aby se nám zvýraznila chuť
koření. Poté podlijeme trochou vody. Délka vaření dle chuti, pokud
chceme zeleninu mít více křupavou, nebo naopak měkkou.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára