Pages

Subscribe:

Recent Posts

pondelok, 14. apríla 2014

Rychlé zeleninové kari

- hrníček jasmínové rýže (nebo vaší oblíbené)
- 1 malá cuketa
- 1 paprika (barva dle chuti)
- 1 větší mrkev
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
oblíbenou masálu nebo si udělat vlastní:
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky kardamonu
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru

Jako první uděláme rýži. Nakonec můžeme přisypat lněné semínko, když zrovna máme doma. Necháme dojít pod pokličkou. Mezitím, co se nám vařila rýže, jsem si nakrájeli zeleninu na kousky libovolné velikosti (dle chuti). Na oleji zprudka na minutku uděláme zeleninu, stáhneme plamen a přidáme lžíci protlaku. Zarestujeme a přidáme koření. Vše důkladně promícháme a necháme ještě půl minutky, aby se nám zvýraznila chuť koření. Poté podlijeme trochou vody. Délka vaření dle chuti, pokud chceme zeleninu mít více křupavou, nebo naopak měkkou.


Odkaz na FB vlákno TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára