Boršč
- zesklovatět na oleji 1 cibuli na jemno, přihodit 2 menší řepy
nakrájené na kostky, podlít vodou, osolit. Mezitím nachystat kostky z
mrkve (1 velká), pastiňáku (1 menší), brambor (2 střední) a kusu celeru.
Přihodit spolu s bobkovým listem a novým kořením do polévky. Překrájet
kysané zelí a přidat. Vařit do změknutí řepy (asi hodinu na menší plamen), vytahat koření, zahustit 2 lžícemi mouky s vodou a přilít smetanu.
Brolicové karboše - zprudka uvařit jednu brokolici, rozmačkat, přidat 1
malou cibulku na jemno, 1 rozmačkaný stroužek česneku, 2 hrsti ovesných
vloček předem namočených ve vodě, hrašku dle potřeby, trochu
strouhanky, muškátový oříšek, sůl a tajnou ingredienci - lžíčku horčice.
Uhňácat tvary, obalit ve strouhance a smažit.
Dip ke karbošům - lžíce bílého jogurtu (Sojade), citronová šťáva, lžička oleje (avokádový), sůl, pepř a zamíchat
Salát - čínské zelí, ředkvičky a řapíkatý celer.
Odkaz na FB vlákno TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára