Pages

Subscribe:

Recent Posts

sobota, 12. apríla 2014

Boršč, brokolicové karboše

Boršč - zesklovatět na oleji 1 cibuli na jemno, přihodit 2 menší řepy nakrájené na kostky, podlít vodou, osolit. Mezitím nachystat kostky z mrkve (1 velká), pastiňáku (1 menší), brambor (2 střední) a kusu celeru. Přihodit spolu s bobkovým listem a novým kořením do polévky. Překrájet kysané zelí a přidat. Vařit do změknutí řepy (asi hodinu na menší plamen), vytahat koření, zahustit 2 lžícemi mouky s vodou a přilít smetanu.

Brolicové karboše - zprudka uvařit jednu brokolici, rozmačkat, přidat 1 malou cibulku na jemno, 1 rozmačkaný stroužek česneku, 2 hrsti ovesných vloček předem namočených ve vodě, hrašku dle potřeby, trochu strouhanky, muškátový oříšek, sůl a tajnou ingredienci - lžíčku horčice. Uhňácat tvary, obalit ve strouhance a smažit.

Dip ke karbošům - lžíce bílého jogurtu (Sojade), citronová šťáva, lžička oleje (avokádový), sůl, pepř a zamíchat

Salát - čínské zelí, ředkvičky a řapíkatý celer.


Odkaz na FB vlákno TU 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára