Potrebujeme: pol kila ražnej celozrnnej múky, 2 lyžičky sušeného droždia, 2 lyžičky soli, 400 ml vlažnej vody a veeeeľa trpezlivosti
Všetky suroviny spracujeme v miske, cesto sa lepí ako hovado, že vraj
je to pre ražnú múku normálne. Asi hej, dvakrát som piekla, dvakrát sa
lepilo. Keď už máme pocit, že to ďalej psychicky nezvládame, s
trochou studenej vody si cesto "ucapkáme" do gule a necháme hodinu
kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme nožom namočeným v studenej
vode na 12 dielov, vyformujeme žemle, dáme na plech. Keď sa vám chce
bavkať, tak si tam niečo povyrezujte. Nebudem písať, čo som vyrezovala
na tých krajných, lebo sa to aj tak nepodobá... Pečieme cca 20-25 minút na 200°.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára