Pages

Subscribe:

Recent Posts

sobota, 22. novembra 2014

Raw salám paprikáš

 100g sušených rajčat (v oleji), 100g slunečnicových semínek, 50g dýňových, 3-4 str.česneku, ml.kmín, ml.paprika (našel sem uzenou-naprostá pecka!), ml.chilli dle chuti, himalájská růžová sůl..vše mixneme v robotu nebo i tyčákem (trochu pracnější)..směs pomocí potravinové fólie vyválíme do válečku a necháme v ní ideálně přes noc v lednici..krájíme na tenké plátky jako salám, skvěle chutná s hrubozrnnou hořčicí, olivami a cherry rajč.jen tak, na pěčivo nebo i na jednohubky, skvělý je na pizzu či na kousky do zapékaných těstovin; je opravdu výborný a voní díky té uzené paprice;) enjoy!

Odkaz na FB vlákno TU

Špízy




Na špejle napíchaný marinovaný robi, tofu, žampiony, cibule, cherry rajčata. Vhozený na plech - na pečící papír, potřený marinádou (olej, sojovka, tekutej kouř, sladká sojovka, grilovací koření, čubrica), vložený do trouby na cca 30-40. minut při 190°C. Co deset minut otáčet a potírat marinádou.
Podávané s brambory, domácí BBQ omáčkou a pickles z habanero & jolokia papričkama s cibulou v oleji. 


 Odkaz na FB vlákno TU